Tekpan Kütüphane

Sismik Dayanım

Dünyada sismik risk alanlarını tanımlayan birçok tarifler vardır. Bu alanlar 'Uniform Building Code (UBC)' uyarınca verilmiştir.

HABERİN DEVAMI

Ağırlık Taşıma Tablosu

Tüm ölçüler için ağırlık taşıma tabloları yazımızda.

HABERİN DEVAMI

Rüzgar Enerjisi

Rüzgâr gücü, elektrik üretmek için rüzgar türbinleri mekaniksel güç için yel değirmeni, su veya kuyu pompalama için rüzgâr pompaları veya gemileri yürütmek için yelkenler kullanarak rüzgârın kullanışlı formundaki rüzgâr enerjisinin sonucudur.

HABERİN DEVAMI

Topraklama Nedir? Neden Çok Önemlidir? Panolarda Topraklama

Topraklama, elektrikle çalışan makinelerin gerilim altında olmayan metal parçalarının bir iletken aracılığıyla toprakla birleştirilmesine denir.

HABERİN DEVAMI

Tekpan Ürünlerinde Şalt Malzemeleri

Elektrik şalt malzemeleri elektrik devrelerinin kontrolünü yapan, devrelerin korunmasını sağlayan ve bu devrelerin anahtarlanması için kullanılan malzemelerdir.

HABERİN DEVAMI

Bara Sistemleri Hakkında Genel Bilgiler

Günümüzde bara sistemlerinde iletken olarak iki metalden biri tercih edilmektedir. Bunlar bakır ya da alüminyumdur. Ağırlık haricindeki diğer tüm özellikler bakırın daha iyi bir iletken olarak tercih edilme sebebidir.

HABERİN DEVAMI

Bölmelendirme(Formlama) Rehber

Alçak gerilimli donanımların belirlenmesinde şartname hazırlayıcıların karşı karşıya kaldıkları en önemli seçim bölmendirme yönteminin belirlenmesidir.

HABERİN DEVAMI
1