HAM MADDE

 

Ürünlerde kulanılan sacların çeşitleri :

 

  • Dkp Sac : 6112 DIN EN 10130-99 DC01
  • Galvaniz Sac : 1311 DIN EN 10142-00 DX51 D+Z
  • Paslanmaz Sac : 304 veya 316 (1,4301) kalite

METAL İŞLEME

 

Metal işleme PSBB olarak adlandırılan otomatik hat ile yapılmaktadır. PSBB hat insansız üretim methodu olarak adlandırılır. PSBB delme-zımbalama, makaslama, istifleme ve bükme anlamına gelmektedir. Combo depolama otomatik olarak programlanmı değiştirilebilir çeşitli sac parçaların işlenmesine izin verir.Levhalar bir Shear Genius delme-makaslama birimine transfer edilir. Makaslamadan sonra parçalar bir otomatik bükme biriminde , sonraki bükme ve tamponlama işlemi için bir portal robot ile toplanır ve istiflenir. Malzeme akışı , parçaları otomatik bükmeye direkt olarak transfer etmek için optimum sıralama çalışmasını otomatik olarak yaptıktan sonra parçaları bükme merkezine aktarır. Otomatik olarak portal robot aracılığı ile bükülen parçalar boya işlemine sevk edilir.

 

BOYA

 

Tüm boyanacak dkp ve galvaniz parçalar birinci işlemde temizlemeye tabi tutulurlar. Temizleme işleminde basınçlı sprey uygulaması ile parçaların yağı alınır ve de iyonizasyon ile pasivasyon işlemi yapılır.+55°C sıcaklık ile yapılan bu uygulama ile parçaların en zor ulaşılan bölgeleri temizlenir ve fosfat kaplanır. Temizleme ve fosfat kaplamadan sonraki aşama ıslak olan parçaların üzerinden nemin alınması (kurutma) aşamasıdır. Daha sonra parçalar boya kabinine girerek, robot uygulaması ile elektrostatiktense prensibiyle boyanırlar. Robot sistemi ile boyanan parçalarda boya kalınlığının homojen (eşit ) dağılımı gerçekleştirerek boya yüzeyinin düzgün görünmesi sağlanır. Boyama neticesinde parçalar pişirilmek üzere fırına girer ve 15 dk 200°C kalacak şekilde ısıya tabi tutulurlar. Pişirme işlemi tamamlanmış olan parçalar daha sonra boşaltılmak üzere soğuma alanına geçerler. Bu şekilde tam otomatik ve tek hat üzerinde çalışan bileşke sistemde tüm paçalar aynı eksen doğrultusunda hareket eder ve insan eli değmeden, hataya müsaade etmeyen tutarlı bir boyama işleminden geçer.Bu proses sonunda parçalar 750 saatlik tuzlu sis dayanımına sahip olurlar.

 

 

CONTALAMA

 

Ürünlerimizde su ve toza karşı sızdırmazlık sağlanması amacı ile conta uygulamasında poliüretan sıvı – köpük conta kullanılır. - 40 , + 100°C sıcaklık arası çalışma aralığı olan bu conta, sıvı halde uygulanır. Ve malzemenin içine hava alarak kuruması beklenir. Kuruyan conta işlem sonunda eksiz bir yapı oluşturarak ürün üzerinde tam koruma sağlanır. Bunun yanında sıcak olarak dökülen ve ürün üzerinde donan conta yüzeye etkin bir şekilde yapışır. Poliüretanın kendi dayanıklılık kabiliyeti ile bu özelliği birleştirdiğin de conta sıcaklık farklarından dolayı yapısını kaybetmez ve uzun yıllar işlevini sürdürür. Özellikle gece ile gündüz arasında sıcaklık farkının fazla olduğu karasal iklimlerde, ısının fazla olabileceği üretim alanlarında ve içinde ısı üreten cihazların bulunduğu uygulamalarda mükemmel sonuç yaratır.

 

 

KAPLAMA

 

Üzerinde çok delik veya işlem olan ayrıca da boyanmaması gereken parçalar DKP sactan imal edilip daha sonra üzerine çinko (Cr+3) kaplama uygulanır. Bu tip parçaların galvaniz olarak imal edilip kaplama yapılmaması, kesilen ve delik açılan bölgelerde galvaniz kaplamanın bozulması ile paslanmaya yol açma ihtimali vardır. Bu sebep ile ürünlerimizde bu tip parçalarımız (montaj atkıları vs.) çinko ile kaplanmaktadır.

 

 

PAKETLEME

Ürünlerimizin nakliye ve stoklama aşamalarında zarar görmemeleri amacıyla, küçük ürünlerde çift cidarlı karton kolilere yerleştirilir. Büyük ürünlerde ise karton rulolara sarıldıktan sonra, havalı naylon ile sarılarak darbelere karşı ve neme karşı önlem alınır. Ayrıca tüm büyük ürünlerimiz tahta palet üzerinde sevk edilir.

 

Tekpan Haberler